Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Mariussett til snuppa

IMG_0839_1

 

Margrethe: “Mamma, kem du strikke til no?”

Meg: “No strikke æ til dæ, lille vænn.”

Margrethe: “Til MÆ!” (gjør store øyne, hodet på skakke og et stort smil) “No blir æ gla!”

 

Det var vel på tide at snuppeguri fikk noe hun også. Spesielt da været ble kaldere. Margrethe har lenge stått og sett på (om ikke tatt strikkepinnene selv og lekt at hun strikker) mens jeg har strikket Mariussettene til nabojentene. Spurt og spurt; Kem du strikke til? Nei, nå var det hennes tur.

 

Oppskrift: Marius med rund sal (1913 Til Fjells)

Garn: Smart, Sandnes Garn

Farger: Lys grå, lys naturhvit, og lyng

Str: 4 år

Strikket litt ekstra i både bol og ermer, men kunne med fordel vært strikket ennå noen ekstra cm. Min tulle er bare 2 år og ikke akkurat direkte lang, men jeg syns alltid oppskriftene er litt vel korte når de skal vekses inn i.

 

Oppskrift: Rettstrikket bukse etter ide fra nettet

Garn: Smart, Sandnes Garn

Farger: Lys grå, lys naturhvit og lyng

Str: 4 år

Jeg tok utgangspunkt i “Glattstrikket tights” fra Sandnes Garn. Bena ble strikket lengere enn oppskriften, og akkurat som med genseren kunne jeg tatt i ennå litt mer i lengden. I følge oppskriften skulle bena være ennå smalere nede i leggen, men det hadde vært temmelig stilongs til min tynne lange datter. Heldigvis har jeg nogenlunde rette ben fra rundt kneet og ned. Jeg kunne faktisk sløyfet mange flere fellingsmasker slik at de ble litt romsligere. Nå skal jo også buksen ned i en sko eller en støvel, så kanskje det ble ok likevel.

 

Fornøyd iallfall. Både mor og datter.

Del

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode