Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

Julegavehastverk

Når jeg får telefon fra en i familien, med den fineste bønn om å strikke noe til hans kone – bare 6 uker før jul - en L/XL Mariustunika…, da klarer man ikke si nei. Selvfølgelig med forbehold om at den mest sannsynlig ikke ble ferdig til jul. Det ble den ikke heller. For som han selv sa det var han vel alvorlig seint ute.

Selv om følelsen om retur lå der, var denne bønnen så søt at jeg heiv meg på strikkinga. Grå bunn og lynglilla. Jeg valgte Daletta da jeg personlig syns alpakka er et flott garn, men som loer en hel del. Så kom da utfordringa. XL… Mønsteret stoppet  på L! Frem med kalkulator og sending av hemmelig smser. Dette var et hemmelig prosjekt så mål og personlige ønsker var ikke akkurat så lett å få til. Kona er min tremenning, så vi kjenner hverandre og hun har bedt meg strikke mye, men her ble det litt som i blinde. Selv hennes mor kunne ikke hjelpe så mye.

 

IMG_6880_1_1

 

Tunikaen ble ferdig like etter jul, men rakk akkurat ikke å komme med dem hjem til Alta. Den kom derfor ikke nordover før hennes foreldre kjørte nordover i januar.

Retur ble det. Målene ble ikke helt ok.

Litt for lang: da masker vi opp, rekker og strikker ny nerkant.

Rundfellingen ble for nær halsen: ikke alle liker eller passer rundfelling. For oss som er litt “rund i ryggen” blir rundfellingen veldig nær halsen, men god avstand i nakken. Jeg skal prøve å ta opp og lage halsfelling på rundfellingen. Må bare i tenkeboksen først.

 

IMG_6879_1_1

 

Ellers var jo alt godt. Hjertet som ble sydd inn i ryggen må altså også bort i rekkinga. Det var vel det jeg syns mest synd ved. Men hvor hyggelig er det ikke å få slik en flott gave av sin mann? Hjertet må nok tilbake igjen når tunikaen blir ferdig. Tro om hun ser det denne gangen? (hehe)

 

IMG_6877_1_1 


Mønster:
Mariustunika (Sandnesgarn)
Garntype: Daletta (Dalegarn)
Farge: Lys grå og lynglilla.
Størrelse: L/XL

Håndstrikket.

Del

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode