Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

The Humble Knitter - Ferdige prosjekter

Liten festdrakt

Brukervurdering:  / 0
DårligBest 

Liten festdrakt

Garn: Silja

Str 6 mnd (sånn circa)

Brukte strikkemaskinen

 

Margrethes lille festdrakt ble faktisk ferdig - kvelden før dagen! Utrolig nok! Her er resultatet:

 

IMG_8459_1 IMG_7912_1

 

Noen skrytebilder av detaljene må vel også til :)

 

IMG_8460_1

 

IMG_8470_1

 

IMG_8464_1

 

Konklusjon: Passet som støpt. Skjørtet som vi var så redd for skulle bli for kort, ble kanskje litt langt tilslutt da det oppførte seg annerledes på. Likevel, det kan brukes til jul når snuppa får bunad i str 1 år - hehe. Må si meg MEGET fornøyd! :D Faktisk temmelig stolt! Det lå mest arbeid i selve forberedelsene, men det gjorde hele forskjellen med det at jeg ble ferdig. HURRA!

 

Her er rableriene fra selve prosessen:

Startet i slutten av april, nærmere mai egentlig. Har brukt mye tid på forberedende regning med kalkulator og ellers ønsket utseende på kreasjonen. Dermed ble det lettere å sette i gang. Har travet litt igjennom ulike kjolemønstre for å se etter skjørtevidde.

 

Søndag 2.mai: Skjørtet tatt av sktrikkemaskinen og sydd sammen. Har prøvd båndene på skjørtekanten og har allerede endret mening på pyntekanten. Det blir to rader fremfor én... fordi jeg blinkset litt på den siste pyntebretten. Men det ble egentlig bare penere! Flaks!

 

IMG_8126_1_1

 

Onsdag 5.mai: Fant bunadskjorte-body på Refleks. Utrolig flaks at jeg bestemte meg for å finne en skjorte akkurat da. Det var nemlig siste de hadde igjen. Ennå var jeg ute etter bare skjorten, men denne var jo helt knall og vil ikke gli opp under løft og bæring.

 

Tirsdag 11.mai: Det nærmer seg... Har akkurat sydd inn alle trådene unntatt skulderstroppene da jeg skal hekte den på maskinen i morgen igjen for å ta for meg kantene. Egentlig skulle det vært gjort i kveld, men tiden fløy med husarbeid og Ebay bud (Jepp, har sikret meg ribber til strikkemaskinen til en slik og ingen ting!).

 

IMG_8240_1 IMG_8239_1

 

Litt dårlige bilder, desverre. Kommer bedre etter hvert dog... Ville bare få lagt ut prosessen da jeg har hørt det er flere som følger spent med akkurat dette prosjektet... ;) Det skal vel også sies at jeg klarte strikke ferdig forledendag, men fant plutselig ut at frontstykkene da var strikket UTEN felling for ermene. Jeg syntes det gikk så utrolig lett og flott opp i opp med selve skråfellingen... Jaja, like greit egentlig da jeg likså godt fant en ny måte å feste pyntestykket i midten på - knapper! ;)

 

13.mai: Akkurat ferdig med kantene på vesten. Det ble litt mye pjesk, men jeg kom i land! Tjohei! Nå skal skuldrene syes sammen før jeg tar symaskinen fatt og setter på pyntebåndene.

 

IMG_8416_1_1

 

Og så var det bare å sette i gang med forklet. :) Det går heldigvis veldig fort. :) ...om ikke noe skjærer seg som det tilfeldigvis har en tendens til - på et eller annet vis. :S Tvi tvi. 

 

IMG_8422_1_1

 

14.mai: Startet på forklet. Prøvelapper er absolutt ikke oppskrytt! Iallfall ikke om du jobber fra scratch og tar det litt alt etter som... :) Utrolig rart å bruke slikt et tynt heklegarn på maskinen. Men mest utrolig er at jeg kan bruke ennå tynnere garn uten problemer! DET hadde jeg ikke akkurat trodd! Må kanskje teste det også ut en gang. :)

 

IMG_8427_1

 

2010-05-14

Del

Kommentarer  

0 #1 Torun 28-03-2012 03:58
Jeg er virkelig imponert over hvor flott bunad du har laget
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode