Logg inn
IMG_4723.JPGIMG_5119.JPGIMG_6228.JPG

The Humble Knitter - Ferdige prosjekter

Mariusgenser

Brukervurdering:  / 6
DårligBest 

Mariusgenser

Garn: Sisu

Farge: Lys grå og hvitt.

Str: 2 år.

 

IMG_3742_trim_1 

 

Jeg strikket denne for en tidligere nabo. Jeg fikk frie tøyler til å gjøre den greiest mulig for en 2 åring. Jeg lette høyt og lavt etter oppskrift med raglanfelling, men det fant jeg ikke. Det nærmeste ble rundstrikk. Disse påsydde armene er jo fine, men så upraktisk for små barn når genseren skal under yttertøyet.

 

IMG_3740_1

 

Jeg valgte tilslutt hvitt da det ville gi det beste resultatet. Genseren ble veldig pen. Enkel og stilren. Det var litt av et regnestykke for å få denne genseren over i tynnere garn. Oppskriften var jo for tykkere garn. Det gikk, og det er med stolthet jeg nå viser frem genseren som ble ferdig i månedsskiftet juli/august. Herlig!!! Blir nok en slik til snuppa også når hun nærmer seg toårsalderen. Noe større enn det må jeg begynne å lage mønster for selv. Dette ble den "største" konverteringen jeg klarte å gjøre.

 

Fra prosessen

IMG_8489_1

 

31.mai: Jeg har i helgen, lett høyt og lavt i mine "papirer" og fant tilslutt genseren i rundstrikk. Jeg har fått dette godkjent av oppdragsgiver - heldig der da hun plutselig dukket smilende og nysgjerrig opp på døren min i går søndag siden hun var i nabolaget. :) I dag er garn og mønster kjøpt inn. Nå er det bare å regne seg frem til tynnere garn, da garnet i oppskriften var for Smart (tykkere garn).

 

IMG_8490_1

 

Gleder meg til å starte med mønster igjen. Lenge siden sist. :)

 

6.juni: Armene er snart strikket opp til mønstert og jeg har akkurat startet på bolen. En av armene måtte rekkes opp igjen da jeg ikke tenkte på at økingen opp langs armen også måtte tilpasses. Jaja, men det er jo litt morsomt med litt ekstra hodebry også da - med mindre det skjer hele tiden... ;)

 

9.juni: Jeg burde vel skjønt at man holder kjeft om hvor "morsomt" ekstra hodebry er... Har akkurat strikket ferdig bolen til der mønsteret egentlig skal starte i det tykke garnet, men må nok regne litt på mønsterbredden før jeg vet om det skal strikkes noen ekstra rader først... MEN dette er den andre bolen jeg strikker!!! Jeg var faktisk kommet såpass langt at det var over halvveis (13 cm!!) opp på bolen da det slår meg; men den maskemengden jeg strikker er til en TETTSITTENDE tunika!!! Så 168 masker måtte bli 193 masker. Altså ble det str 4 år i tunikaen, ikke 2 år, for å få rett vidde i forhold til den orginale Mariusgenseren som skal være litt vidde på. Kjære vene, gutten skal vel ha noe under. ;) Så da sitter jeg nå med en ferdigstrikket bol frem til mønsteret, en halvstrikket bol, og to ermer i for liten størrelse. Hurra! Men, men. Trøster meg med at der er rettstrikk og at det går så greit når jeg har "øvd" på forhånd. Kan ikke anna enn å le egentlig. :) Desverre er det ikke strøm på kamera i kveld, så det ble ikke lagt ut noen bilder. Batteriet er uansett satt til lading slik at det i morgen er klar til tokt igjen, og da kommer det bilder.

 

28.juni: Bildene lot seg vente, men nå er de på plass. Bol og armer er klar for mønster! Nytt problem viste seg... mønstrene er ikke like brede som i den tykke oppskriften, men fikk det til å stemme tilslutt. Kalkulatoren og målebåndet er en gode venner på denne genseren. Så problemet ble heldigvis avverget før jeg strikket meg fast igjen... Tro meg! Alt dette skrives opp til en eventuell neste gang. :)

 

IMG_1078_1_1

Så vokste mønstert frem... Tja. Bildene sier litt. Mønsteret med offwhite ble veldig blasst med den grå bunnfargen. Den virker nesten litt "skitten" selv om den blendet godt inn. Jeg har derfor funnet frem et nøste i hvitt baby ull for å se om det kunne bli bedre forskjell. Det er en fare for at offwhiten vil forsvinne i bunnfargen slik at marius-stjernene ikke vil vises så godt.

 

IMG_1079_1_1

Med offwhite... Enkeltmaskene mellom pinnene og sikksakken er vanskelig å skille fra hverandre uten godt lys.

 

IMG_1080_1_1

Med hvitt... Bedre skille mellom enkeltmaskene.

 

Men det må nesten bestemmes av vedkommende hva hun ønsker. Dessuten er det noe helt annet å se disse i naturlig lys og ikke i blitslyset fra kameraet. Vesentlig forskjell faktisk.

 

Del

Kommentarer  

0 #15 Marianne Dahle Petersen 02-03-2016 13:11
Hei.

Takk for kommentar på hjemmesiden.

Jeg har ikke lov å dele oppskrifter beskyttet av opphavsrett.
Om du ønsker mønster på mariusgenser, finner du det i nærmeste garnbutikk, i strikkebøker på biblioteket og på Sandnesgarn.no.

Her er en link til alle mariusplaggene deres på nett.

http://www.sandnesgarn.no/oppskrifter/filter/marius

Lykke til med strikkingen.

Ha en fin dag!
Marianne
Siter
0 #14 Mary Ng 02-03-2016 12:04
Hei!
Jeg lurer på om du kan dele oppskriften for genser med meg?
Har lært å strikke 3 år siden og synes det er gøy. Liker best genser med raglanfelling. Vil gjerne strikke til min snart 2 år barnebarn i tynn merino garn.
Håper jeg hører fra deg.
Many tusen takk.
Mvh mary
Siter
0 #13 Marianne Dahle Petersen 29-01-2015 08:27
Tusen takk for alle kommentarer på genseren! Pga feil på siden har jeg ikke hatt tilgang eller fått meldinger om innlagte kommentarer. Kjempelei meg for akkurat dt. Særlig når jeg leser alle kommentarene og skulle ønske jeg fikk sjansen til å svare på de som trengte det. Men men nå ble det slik.

Defor kommer en liten oppdatering. Denne oppskriften har jeg ikke lov til å dele selv hvor mange som har reist fra eller mistet mønster. Opphavsrett er viktig. Denne genseren regnet jeg selv ut mindre mønster på til tynnere garn. Nå har derimot Sandnesgarn kommet ut med et hefte med samme saken. Gå innom en garnbutikk eller bestill på nett så har dere oppskriften.
Her er linken
http://www.sandnesgarn.no/hefter/barn/tema-30-klassikere-0-4-aar-904tema30

Takk igjen for flotte kommentarer!
Mvh Marianne
Siter
0 #12 Aimi Wallumrød 26-01-2015 19:45
Fin genser. Har en i rundstrikk selv og ønsker til dattera mi, men ikke funnet oppskrift til barn. Går det an å få oppskriften.
Siter
+1 #11 terje k kvam 20-09-2014 18:46
:-) Kona er på hytta og har glemt strikkeoppskrif ten for marius genser str 6år sisu garn...kan noen hjelpe med å opplyse antall masker i opplegg
Siter
0 #10 terje k kvam 20-09-2014 18:42
Hei Kona er fortvila, er på hytta, og har glemt strikkeoppskrif ten til Marius genser str 6 år i sisu garn. Kan noen opplyse maskeantall for opplegg.....? tvi tvi og takk
:-)
Siter
0 #9 Kristin Valdersnes 25-01-2014 21:18
Hei vil du dele oppskriften ? er bonusfarmor til en jente på 2 år. har blitt spurt om å strikke en Mariusgenser.
Siter
0 #8 Britt Ardakani 29-12-2013 02:30
hei,
jeg holder p[ [ strikke marius genser til min 10 aar gamle jente, men vil gjerne stikke den med runfelling. Umulig a finne oppskrift paa dette i Minnesota, og online er der ingen.. deler du din blir jeg veldig glad :)
Britt
Siter
-6 #7 MariaÅBodilsen 19-10-2012 11:25
Har denne oppskriften blitt lagt ut, eller vil du dele?
Siter
+3 #6 sissel fagerli 30-01-2012 23:34
Jeg har oppskrift på mariusgenser med rundfelling i smart garn, men ønsker en tynnere versjon i sisusgarn i str. 2 år - veldig fin den du har laget - kan du hjele meg.Syns at den er finere og mer praktisk enn den tradisjonelle i sisusgarn med vanlig felling. Fint om jeg ksn høre fra deg. Glad strikkende mormor
Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode